Tekvicový olej je veľmi citlivý na svetlo

Použitie tekvicového oleja

Tekvicový olej nesmie chýbať v žiadnom zdravom jedálnom lístku a odporúčame aby bol v každej kuchyni, nachystaný na každú príležitosť, hneď vedľa olivového oleja.

Keď si dáte vo Viedni listový šalát alebo mozzarellu určite ho budete mať ochutený tekvicovým olejom. Vhodný je na šalátové marinády, dodáva špeciálnu chuť zeleninovým šalátom a šalátom s údeninou a hovädzinou. Je vhodný aj na zjemnenie chuti omáčok a polievok.
Tekvicový olej sa pridáva vždy len do hotových jedál a nepoužíva sa na varenie alebo pečenie.

V porovnaní so živočíšnymi tukmi nezaťažuje organizmus cholesterolom, ale dodávajú mu esenciálne zložené nenasýtené mastné kyseliny.

Tekvicový olej je veľmi citlivý na svetlo, preto ho odporúčame skladovať na chladnom a tmavom mieste.

Užívanie a dávkovanie tekvicového oleja: Môžme ho užívať buď ako ochucovadlo denného jedálneho lístku alebo priamo jednu kávovú lyžičku ráno na lačno a večer pred spaním. Denná dávka je neobmedzená.